İhlas Suresi Türkçe Meali Konusu

Sosyal Medyada Paylaş:

İhlas Suresi Türkçe Meali Konusu


İhlas Suresi Türkçe Meali, İhlas Suresi Konusu, İhlas Suresi Türkçe Okunuşu, İhlas Suresi Dinle.

Kur'an'ın 112. Suresidir. İhlas Suresi Mekke'de İndirilmiştir. Dört Ayetten Oluşur. Sure, Muhattabının Allah Tasavvurunu Şirkten Arındırdığı İçin İhlâs Adıyla Şöhret Bulmuştur. Muhtevasına Uygun Olan Tevhid Adıyla da Anılmıştır.
Hz. Osman'a Atfedilen Nüzûl Tertibinde Felak Ve Nâs Surelerinin Ardına Ve Necm Suresinin Önüne Yerleştirilir. İbn Abbas Tertibinde Kâfirûn-Necm Sureleri Arasına Yerleştirilir.

İhlas Suresi'nin Türkçe Okunuşu:
Bismillahirrahmânirrahîm
• Kul Hüvellâhü Ehad
• Allâhüssamed
• Lem Yelid Ve Lem Yûled
• Ve Lem Yekün Lehû Küfüven Ehad

İhlas Suresi'nin Türkçe Meali:
Rahmân Ve Rahîm Olan Allah'ın Adıyla.
• (Ey Muhatap!) De Ki; O Allah Bir Tektir, Eşsiz Benzersiz Bir Tek'tir.
• Allah Eksiksiz, Sameddir (Bütün Varlıklar O'na Muhtaç, Fakat O, Hiç Bir Şeye Muhtaç Değildir).
• O Doğurtmamıştır Ve Doğrulmamıştır.
• Ve Hiç Bir Şey O'na Asla Denk Ve Benzer Olmamıştır.

İhlas Suresi Türkçe Meali, Konusu, Anlamı
Mesala Allah Oluşu Sonuç Diğerleri Sebep Olursa Açılımı Şöyle Olur. O Allah'tır: Çünkü Eşsiz Ve Benzersizdir, Samed'dir, Doğurmamış Ve Doğrulmamıştır8, Hiçbir Şey O'na Denk Ve Benzer Değildir.
Allah Oluşu Sebep, Diğerleri Sonuç Olarak Okunursa: O Eşsiz Ve Benzersizdir, O Samed'dir, O Doğurtmamış Ve Doğrulmamıştır, Hiçbir Şey O'na Denk Ve Benzer Olmamıştır: Çünkü O Allah'tır.
İhlas Suresi 4 Ayettir. Mekke Ve Şam Kıraat Okulları Sureyi 5 Ayet Saymışlardır. İhtilaf Lem Ledid İbaresinin Müstakil Bir Ayet Sayılıp Sayılmamasıyla Alakalıdır. İhlas Suresi 11 Kelimeden Oluşur.

İhlas Suresi Konusu:
Sure Kelime-İ Tevhidin (Hailahe İllallah) Tefsiridir. Toplam 6 Cümleden Oluşur, Üçü Olumlu, Üçü İse Olumsuzdur. Surenin Konusu Tevhid, Amacı Allah Tasavvurumuzu İnşadır. Her Bir Cümle Arasında Sebep Ve Sonuç İlişkisi Vardır. Sure Tevhid Suresidir Ve Allah'ı Allah Bilmektir.
İhlas Suresi Allah'ı Tanıtan İlahi Bir Kartvizit Mesabesindedir. Kulun Rabbine İhlas İle İntisabını Ele Alır. Surenin İhbar Cümleleri, Kul (De Ki) İle İnşaya Dönüştürülür.
Allah Rasulü Sureyi 'Kur'an'ın Üçte Birine Denk" Olarak Niteler (Buhari Ve Müslim). Bu Övgü, Surenin Konusuyla Alakalıdır. Zira Kur'an'ın Ana Konuları Tevhid, Nübüvvet Ve Ahirettir. Rivayette "Kur'an Ayetlerinin Efendisi" Olarak Nitelenen Âyetelkürsi Ve Haşr Suresinin Sonu Gibi Allah'tan Söz Eden Ayetler Varsa Da, Bütünüyle Allah'a Konu Alan Tek Sure İhlas Suresidir.
Hz. Muhammed Sabah Namazı Öncesinde Kıldığı Nafile Namazda Ve Bayramlarda İhlas Suresini Kâfirûn İle Eşleştirerek Okurdu. İhlas Suresinde Allah'ı Bizzat Allah Tanıtmaktadır. Bu Yüzden Bu Sure Vahyin Zirvesidir. Zira Sure, Varlığın Zirvesi Olan Allah'tan Söz Etmektedir.
İhlas Suresi Dinle:


İnşirah Suresi

İhlas Suresi Türkçe Meali Konusu Rating: 4.5 Gönderen: Yeni İş Fikirleri

0 yorum:

Yorum Gönder