İnşirah Suresinin Fazileti

Sosyal Medyada Paylaş:

İnşirah Suresinin Fazileti


Hazreti Peygamber'in Şahsiyetini İnşa Eden Surelerin Başında Gelir. İnşirah Suresi Nübüvvettin Dağlardan Ağır Yükü Altında İnleyen Nebi'ye Bir Teselli Armağanı Gibidir. Surenin İlk Ayetleri Alemlere Rahmet Olmanın Alemlerin Yükünü Yüreğinde Taşımakla Olacağına Da Delildir. Kişinin Yükünü Allah Hafifletirse, Hem Göğsü Genişler, Hem Gözü Aydın Olur, Hem Gönlü Açılır, Hem Yüzü Aydın Olur. Yükü Hafifleyen, Gönlü Genişleyen İnsan Şükrünü Daha Da Artırmalıdır.

İnşirah Suresi Fazileti:
İnşirah Suresi Fazileti
  1. Sıkıntı Ve Dertlerden Kurtulmak, Maneviyatta İlerlemek İsteyenler Her Gün 70 Kez Okumalıdır.
  2. Bunalımda Olanlar, İçi Sıkılanlar, Başları Darda Olanlar Selamete Ermek İçin Her Gün Yetmiş Kez Sureyi Okumalıdır.
  3. Beş Vakit Namazdan Sonra On Kez Okursa Cenab-I Hak Onun Sıkıntı Ve Dertlerini Giderir,İşlerini Kolaylaştırır, Rızkını Genişletir, Ummadığı Yerlerden Rızıklandırır.
  4. Sureyi Her Gün Duha Vaktinde İki Yüz Defa Okuyan Kimse Bazı Esrarı İlahiyyeye Vakıf Olur.
  5. 2 Rekat Hacet Namazı Kıl, Besmele İle 152 Kere İnşarah Süresini Oku Dileğini İste. Gece Yarısından Sonra Okunması Makbul Olandır.
  6. Her Biri De Görecek Ki; Bu Sureye Devam, Allah'ın İzniyle Onları Kesinlikle Muratlarına Erdirecektir.
  7. Aldıkları Yüksek Seviyeli İlmi; Karşılaştıkları Yüksek Müşahedeleri, Değerli Keşifleri Hazmetmek İsteyenler, Günde 70 Kez Sureyi Okumalıdır.

Bela Geldi, Kalbin Darlandı Hemen İnşirah Suresini Oku. Kalbinde Sıkıntı Olanlar Her Beş Rekat Namazdan Sonra 10 Kez İnşirah Suresini Okusun. İnşirah Suresini Okuyanlar Çok Büyük Feraha Kavuşurlar. Elem Naşrah Suresi Sıkıntıların En Büyük İlacıdır. Sureye Adını Veren Ayetteki İç Ferahlatmanın Nasıl Gerçekleştirildiği Müteakip Ayetlerde Açıklanmıştır. Sure Birçok Tefsirde, Ayrıca Buhâri Ve Tirmizi'de Sûratu Elem Neşrah Diye Anılır. Bazı Tefsirler Sureyi İnşirah Adıyla Anarlar.
İnşirah Suresi Fazileti
İnşirah Suresi Dinle
İnşirah Suresi Meali

İnşirah Suresinin Fazileti Rating: 4.5 Gönderen: Yeni İş Fikirleri

0 yorum:

Yorum Gönder